Weekend en Kendo - Reisverslag uit Osaka, Japan van Bram Liemburg - WaarBenJij.nu Weekend en Kendo - Reisverslag uit Osaka, Japan van Bram Liemburg - WaarBenJij.nu

Weekend en Kendo

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg Bram

20 April 2009 | Japan, Osaka

Zo waar was ik ook alweer gebleven? Ahhh ik moest het weekend nog inhalen. Nou daar gaan we dan maar weer. Ook al schreef ik in mijn vorige blog nog dat ik zaterdag morgen naar kendo zou gaan, de waarheid bleek anders. De combinatie van mijn Amerikaanse vriendin, via wie ik bij de kendo club terecht was gekomen, die mailde dat ze waarschijnlijk niet ging en het feit dat het vrijdagavond (beter gezegd zaterdag morgen) zo laat werd dat ik maar besloot niet te gaan. Lekker uislapen dus. De extra uren slaap waren wel nodig want om 10:30 was ik nog steeds niet uitgeslapen toen de wekker ging. Toch maar onder de douche gesprongen want de introductie van de dorm zou tenslotte niet veel later beginnen.

Het introductiepraatje van ongeveer één uur zag ik als de prijs die ik moest betalen voor het eten van gigaveel lekker vlees waar ook nog een drankje bij zat. Want geloof mij deze BBQ was goed voor elkaar, er waren heerlijke stukjes beef terriyaki voor op de BBQ, om je vingers bij op te eten. Het drinken was voor mij iets minder goed geregeld, waarom alleen voor mij? Ik ben geen bierdrinker… want bier was er genoeg. Ik heb niet eens dit geweldige vreetfestijn uitgezeten, omdat we die avond gingen stappen en ik zondag naar Nara wou nam ik mijn rust maar waneer het kon en heb ik dus een middagdutje gedaan.

Als avondeten heb ik brood gehad (na die BBQ was dat genoeg) en we zijn nog even gezellig gaan indrinken op het balkon op de 2e verdieping van onze dorm. Daarna zijn wij (4 nederlanders uit onze dorm) naar een exclusieve club gegaan omdat daar een bekende techno DJ draaide. Uiteraard kende ik deze niet, maar goed, gezellig stappen en niet zeuren. Techno bleek mij wel redelijk te bevallen, het is een soort dance muziek maar dan een beetje een combinatie met lounge (de kenners zullen het vast niet met mij eens zijn maar dat is wel hoe ik het ervaren heb ;)). Daarna met de eerste trein terug gegaan en uiteindelijk sliep ik rond een uur of 6:30 (de aansluiting was niet geweldig).

Toen de wekker om 11:30 ging om mij te melden dat ik mij richting nara moest gaan begeven deed dat dan ook meer dan een beetje pijn. Maar zo ondertussen raak ik er aardig aan gewend om door deze pijn heen te bijten. Ik spoel even door naar Nara zelf, in één woord: GEWELDIG! Voor een parkenliefhebber als ik is nara een goede plek om heen te gaan. In nara lopen er massaal veel herten gewoon vrij rond, wat moeilijk van te voren voor te stellen is. Maar het is echt zo en het is best appart. Helaas ben ik door wat miscommunicatie niet een tempen in gegaan. Toen we bij één van de twee meest bekende waren hadden we eerst even tijd om vrij rond te lopen (25 min) lang niet genoeg om de tempel in te gaan, waardoor wij dachten van “ohhhh, dan gaan we daarna met zijn allen naar binnen”. Verkeerd gedacht dus en daarna was het al te laat om naar het grootste houten gebouw ter wereld (tempel in Nara) te gaan omdat die zou gaan sluiten tegen de tijd dat we daar zouden aankomen. Dus zijn we naar een andere bekende tempel gelopen waar je 500 yen entree moest betalen, evenveel als de bekende tempels. Dus ben ik niet naar binnen geweest maar heb ik wel een show van een afstandje kunnen bewonderen.

Daarna gingen de meeste mensen alweer naar huis, wij bleven nog even hangen om een shoppingstraat in de buurt van het station te bekijken, we hadden tenslotte de tijd. We zouden eert met zijn vieren uit eten, maar toen bleek dat 2 van ons voor 20:10 ergens ver weg moesten zijn om de bus naar hun huis/hotel te halen hadden we gewoon niet genoeg tijd om nog zonder haasten uit eten te gaan. Dan maar gewoon naar huis. Op de terugweg van het station heb ik maar boodschappen gedaan. Even tussendoor: het gaat in Nederland zo wennen worden dat ik niet 24 uur per dag en 7 dagen per week boodschappen kan doen, daarentegen betaal je daar ook voor, supermarkten zijn hier en stuk duurder dan in Nederland :(. Uiteindelijk had ik rond een uur of 9 eten (snelklaar ramen met als extra ei erdoorheen) op tafel staan.

Er wachtte nog Japans huiswerk op mij, maar dat weerhield mij er niet van eerst even met thuisfront te skypen. Iets dat mij achteraf een beetje in mijn achterste beet, het Japanse huiswerk duurde langer dan verwacht (mede doordat ik gewoon erg moe was). Een bijkomend voor-/nadeel was dat ik nog even met Kana kon skypen (het nadeel was dat het daardoor nog later werd;)). Maar goed een lang dag al met al dus.

Toen vanochtend de wekker ging had ik een uurtje of 6-7 slaap gehad, niet heel raar maar niet genoeg om het tekort aan te vullen, nog maar een dag met te weinig slaap rondlopen dus. Eerste lesblok was Japans, en waneer je de vocabulaire niet hebt, de grammatica niet kent en ook nog eens de Kanji niet kan lezen is het toch wel erg pittig (meer studeren bram!). En ’s middags nog twee iets minder interessante colleges gevolgd. Daarna ben ik naar de toyonaka campus gegaan om mijn eerste kendo les bij te wonen. Ook al was het meer conditietraining dan daadwerkelijk kendo beoefenen was de ervaring geweldig. Ik was stiekem eerst van plan om toch waarschijnlijk bij de aikidoclub te gaan, maar nu ben ik toch serieus aan het twijfelen gebracht. Wat op zich wel wat wil zeggen omdat ik voordat we überhaupt met de bewegingen oefenen begonnen een rond”je” om de campus gingen rennen. Als ik niet zoveel was afgevallen was ik waarschijnlijk op een kwart al dood neergevallen, heerlijk zo door de grond gaan. Maarja woensdag weer training en ik denk eigenlijk wel dat ik die ga bijwonen, ik hoop niet dat ik het echt wil gaan doen want een kendo uitrusting kost ongeveer 500 dollar. Maar ik kan nog wel even zonder mijn eigen uitrusting, dus we zullen zien.

Ook hebben we vanavond met de Nederlanders samen gegeten, spaghetti met broccoli en vlees, hmmm lekker :D. Morgen ga ik met Julian (de Nederlander die hier al een half jaar gezeten heeft) eten waar hij woont, ik ben benieuwd. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte waneer ik weer genoeg bij elkaar heb gesprokkeld om met jullie te delen ;).

Osaka Album:

Daytrip album:

Mata ne,

Buramu

P.S. Was ik bijna nog vergeten mensen die zich afvragen wat mijn adres is… Post die in deze volgorde op de bus gedaan word (voldoende gefrankeerd) vind als het goed is zijn weg naar mij:

Japan
Osaka 565-0834
Suita-shi, Satsukigaoka. Kita 2-9
Osaka University Suita International Sutdent Dormitory Room 107A
Mr. Bram Liemburg

• 21 April 2009 - 06:29

Renee:

hallo bram,

we volgen je, en je vermaakt je prima zo te lezen. tijd tekort.
    fijn dat je het leuk hebt,
    groetjes van ons

• 21 April 2009 - 12:02

Mathijs G.:

Mooie sport dat Kendo.
    Waren jij en of Teun daar niet ook al mee bezig geweest in NL? Staat me iets van bij dat je het daar over hebt gehad.

Voor de rest gaat het zo te zien daar erg voortvarend met je. Veel succes en plezier met je japanse lessen! Zo te lezen heb je daar de meeste moeite mee.

• 21 April 2009 - 15:42

Bram Liemburg:

Zo de link naar de foto's staat er nu bij.

@mathijs: Ik deed in Nederland samen met teun Aikido, net ietsje anders. Ik ga zowieso ook nog een keertje bij de aikido club kijken maar ik vond kendo wel erg leuk. Zo leuk dat ik ondanks dat ik vandaag ontzettende spierpijn heb waarschijnlijk morgen weer ga ;)